AS Storent Investments förvärvar

Published 8/9, 2017 at 12:20

AS Storent Invest (Storent), ett uthyrningsföretag i Baltikum, Finland och Sverige, slutförde förvärvet av Cramo-verksamheten i Lettland och Kaliningrad genom att köpa SIA Cramo och OOO Cramo Kaliningrad.

Cramo-verksamheten består av sju depåer med totalt 43 anställda.

”Förvärvet passar perfekt för Storents utvecklingsstrategi och gör det möjligt för oss att nå en ledande marknadsposition i Lettland. Ryska verksamheten ger nya möjligheter i en region, vilka ökar tack vare kommande 2018 FIFA VM i Kaliningrad”, säger Andris Pavlovs, styrelseledamot i Storent.

Storent (www.storent.com) är ett av de ledande utrustningsbolagen i Baltikum, som driver 21 hyreskontor i Lettland, Litauen och Estland. I december 2016 förvärvade Storent Leinolift OY, ett finskt uthyrningsföretag för accessutrustning. I maj 2017 startade Storent verksamhet i Stockholm, Sverige. Sedan 2014 är majoritetsaktieägaren i Storent Darby Private Equity. Med denna förvärv uppgår koncernens intäkter från Storent till cirka 40 miljoner euro. Finansiella detaljer för transaktionen avslöjades inte.

Join our Newsletter

Free Subscription

PDi TV

Info

×