En sann uthyrare har gått ur tiden

Published 5/9, 2019 at 11:17

Under juli månad möttes den svenska uthyrningsbranschen av dödsbudet att Henry Grönberg lämnat oss i stor sorg och saknad.

Henry var under många år en centralfigur inom Hyreskedjan, eller Hyrex-kedjan som den hette då Henry var ordförande. Henry fyllde 80 år i juni och avled den 3 juli. Längre fram i tidning kan du läsa minnesord över Henry från Gunnar Lund och Sune Almqvist som båda kände Henry väl och båda har varit ordföranden i Hyreskedjan under många år.

Även jag hade förmånen att under många år ha kontakt med Henry. När Svensk Rental Tidning grundades 2003 var det en självklarhet att vi vill ha en tydlig förankring med branschföreningarna. På den tiden hette dock tidningen ByggRental. Den första kontakten innan tidningen startades bestod i ett möte med just Henry Grönberg och Sune Almqvist på Tidermans i Hisings Backa. Våra idéer om en branschtidning för uthyrningsbranschen mottogs med öppna armar av både Henry och Sune och det är vi mycket tacksamma för. Det mötet ledde till många år av nära samarbete och fina möten med bland annat Henry.

Nu läser vi 2019, många år har gått, och under åren har många av de som var med från början fallit ifrån. Ett generationsskifte är oundvikligt. Visst är det bra med förändring men också tråkigt. Det är tråkigt när de som var en självklar del inte finns med längre. Henry är ett tydligt exempel på det. Men i sådana stunder får vi med tacksamhet minnas den tid som var och blicka tillbaka på de stunder då Henry var i sitt esse och drev och utvecklade Hyreskedjan med en fast hand, med sitt västgötska sätt och dialekt som bara han kunde. Tack för allt Henry!

 

Jan Hermansson, Redaktör
jan.hermansson@svenskrental.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×