Haki förvärvar Novakorp

Published 1/9, 2022 at 14:23

Midway Holding har, genom sitt största dotterbolag Haki, tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det franska företaget Novakorp Systems SARL. Novakorp kompletterar affärsområdet Safe Access Solutions med lösningar för säkert arbete på hög höjd, enligt Haki.

Förutom geografisk expansion så ger förvärvet även möjligheter till synergier med Safe Access Solutions försörjningskedja.

Novakorp utvecklar, säljer och marknadsför säkerhetsprodukter för arbete på hög höjd. Frankrike är den största marknaden, där Paris dominerar, och huvudfokus är nybyggnation. Bolagets omsättning under 2021 var cirka 70 Mkr. Företaget grundades 2010 och företagets huvudkontor ligger i Bordeaux med lager och logistikverksamhet i Lyon.

”Novakorp Systems verksamhet liknar Vertemax, som Midway förvärvade 2021”, säger Thomas Schüller, vd Haki. ”Novakorp Systems har en stark produktportfölj för säkert arbete på hög höjd och är därmed ett utmärkt komplement till våra befintliga verksamheter inom Safe Access Solutions.”

”Vi ser fram mot att bli en del av Haki och är övertygade om att detta kommer att göra det möjligt för oss att skapa ännu mera värde för våra kunder”, säger Georges Simioni, vd och grundare Novakorp. ”Med vår gemensamma produktportfölj skapar vi en bra plattform för fortsatt tillväxt.”

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×