Komatsu Europe presenterar sin nya SubMonitor för hjullastare

Published 26/4 at 14:54

Ett nytt hjälpmedel för effektivare och säkrare lastningsarbete.

Maskinentreprenörer möter ständigt nya utmaningar som kräver nya lösningar för att öka säkerheten, maximera effektiviteten, öka komforten, ge tydligare och bättre övervakning samt information. Samtidigt ska det vara lätt att använda utan att distrahera föraren!

Därför presenterar Komatsu SubMonitor för hjullastare. Det är en helt ny och lättanvänd pekskärmsmonitor. Vid utvecklingen av SubMonitor har fokus lagts på att skapa en så enkel och intuitiv användning som möjligt som kan interagera med maskinens övriga hjälpsystem. Detta inkluderar det förbättrade vågsystemet Load-Pilot, ett nytt övervakningssystem bakåt med högupplöst kamera och bakre radar-hinderavkänning samt en helt ny, prestandahöjande effektivitetsutbildningsmodul.

Den 12,1 tums pekskärmen innebär enkel, intuitiv användning. Här finns information och övervakning samlad i en monitor vilket gör att föraren kan arbeta oavbrutet utan att distraheras av flera olika displayer. Något som är alltför vanligt på andra hjullastare idag. Komatsu SubMonitor är basen för en ny era inom maskinövervakning med oöverträffad kontroll, komfort och säkerhet.

 

Utökad Load-Pilot

Den beprövade vågsystemet Komatsu Load-Pilot har uppdaterats beträffande funktionalitet och användning. Eftersom alla viktiga element visas på bildskärmen kan föraren enkelt, med bara några få klick, göra skärminställningar utan att behöva söka i maskinmenyerna. Det förbättrade arrangemanget av alla menyfunktioner är självförklarande. Exakta och snabba vägningsresultat med den förbättrade automatiska vägningsfunktionen, benämning av material om så önskas, produktivitets- och effektivitetsindikering för olika material, gör att monitorn är mycket enkel att använda och övervaka under arbetet.

 

Effektivitets-utbildningsmodul

Effektivitets-utbildningsmodulen är en ny funktion som förbättrar förarens färdigheter och kapacitet i det praktiska. Baserat på en ny algoritm lär sig systemet själv, för varje lastcykel som utförs. Referensen ställs in av föraren med hänsyn till olika driftsförhållanden och baseras inte av fixerade data för hjullastaren. Utvärderingen baseras på ett flertal maskinvärden, som fastställs med hjälp av ett poängsystem. När lastningsprestandan förbättras höjs referensvärdet efterhand. Om lastningsprestandan försämras indikeras detta och förbättringar föreslås för föraren.

 

Övervakning bakom maskinen

Hjullastare måste i princip alltid köra bakåt vid varje lastningscykel. Eftersom sikten är begränsad direkt bakom maskinen är övervakningen bakåt ett av de mest elementära säkerhetssystemen. Det nya digitalkamerasystemet, i kombination med radarhinderavkänning, ges en perfekt överblick över vad som befinner sig bakom maskinen. SubMonitors högupplösta display visar en skarp och tydlig bild. Radarhinderavkänningen ger föraren, både akustisk och optisk, varning om faror/hinder bakom maskinen.

SubMonitor finns som tillvalsutrustning för hjullastarmodellerna WA380 till WA500-8.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×