Krankungen firade 10-årsjubileum med öppet hus i Sollentuna

Published 26/4 at 15:24

Krankungen med huvudkontor i Sollentuna och ytterligare tre depåer i mellan och södra Sverige har profilerat sig starkt på marknaden under de 10 år man varit verksamma. Företagets grundare och VD, Fredrik Jansson, är nöjd med företagets utveckling och det firade man med ett öppet hus den 15 mars.

Onsdagen den 15 mars höll Krankungen öppet hus i sina lokaler på Staffans Väg i Sollentuna.

En av anledningarna till att man arrangerade ett öppet hus är att företaget firar 10 år i år. Vi har berättat om Krankungen många gånger i tidningen och följt företagets utveckling i princip sedan starten. Huvudkontoret har sedan start legat i Sollentuna Kommun men under årens lopp har man startat upp egna depåer och servicekontor i Göteborg, Borlänge och Degerfors.

Det öppna huset på Staffan väg i Sollentuna den 15 mars samlade många besökare. Både kunder och leverantörer. Fredrik Jansson som grundat och äger bolaget var mycket nöjd med dagen. ”Fantastiskt trevlig att så många kom och besökte oss och att vi fick möjlighet att visa upp vårt produktsortiment av hyresmaskiner. Och så hade vi tur med vädret också”, säger Fredrik.

Dagen bjöd på strålande sol och man hade möjlighet att visa och demonstrera sin maskinpark även utomhus. Inne i lokalerna bjöd man på korv och fika till allas belåtenhet.

Krankungens sortiment spänner över en rad olika produkter och varumärken. Man är sedan länge starka på minikranar och har i sortimentet Maeda, Hoeflon, Jekko, Hematec och Klaas. Man har ett 30-tal olika kranar för uthyrning. Man har också satsat på så kallade tracked carriers som är små färrstyrda vagnar som klarar att transportera tunga laster på arbetsplatsen. Här hyr man ut varumärkena Tracked Carrier och Alma Crawler. Men man har också ett stort sortiment av traditionella liftar från Genie, Skyjack, Nifty Lift, Sinoboom och Klaas. Till detta skall läggas sortimentet av vakuumlyftar. Man erbjuder också olika typer av utbildningar på sina minikranar, truckar och för säkra lyft.

 

Nyheter

Under det öppna huset fanns också flera av Krankungens leverantör på plats såsom Per Sten från Liftab som visade upp Nifty Lift och Sinoboom. Anders Verneskog från Versalift Sverige med Alma Carrier fanns också på plats.

Krankungen tog också tillfället i akt och visade upp flera nyheter.

Man visade nya Multi Loader 6.0 från Alma Crawler. Versalift Sverige säljer Alma Crawlers produkter i Sverige. Multi Loader 6.0 är en banddriven lastvagn som är helt självnivellerande och utrustad med två nivåer samt att den är radiofjärrstyrd. Maskinen är designad att bära upp till sex ton och har en bredd på 1640 mm, längd på 2400 mm  och en transporthöjd på 740 mm. Multi Loader 6.0 väger 2250 kg.

Sedan visades minikranen Maeda MC285C-3 som har en lyftkapacitet på 2820 kg och en lyfthöjd på 8,7 m. Räckvidden är 8,5 m och maskinen väger 2000 kg. Den är liten och kompakt och ett utmärkt hjälpmedel på trånga platser. I transportläge erbjuder den mycket kompakta mått med en transporthöjd på 1440 mm, transportlängd på 3320 mm och en transportbredd på endast 750 mm. Motorn är en hybrid som drivs antingen med 16A el eller diesel.

www.krankungen.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×