Nu kommer Svenska Maskinmässan 2022

Published 31/5, 2022 at 14:41

Framflyttad och länge efterlängtad men nu blir den av, branschföreningen MaskinLeverantörernas Svenska Maskinmässan på Solvalla 2-4 juni, 2022.

Då är det äntligen dags för Svenska Maskinmässan igen, mässan som arrangeras av branschföreningen Maskinleverantörerna på Solvalla i Stockholm.

På grund av pandemin har mässan blivit flyttad men i år ser allt ut att gå i lås. Mässan arrangeras den 2-4 juni på Solvalla i Stockholm.

De tillverkare och leverantörer som ställer ut är alla medlemmar i Maskinleverantörerna och i nuläget är 121 utställare bokade att ställa ut plus några ytterligare inklusive tidnigarna Professionell Demolering och Svensk Rental Tidning.

 

Svenska Maskinmässan – skapad av branschen för branschen

Svenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa där samtliga utställare tillhör branschorganisationen MaskinLeverantörerna. Här kan besökaren uppleva det senaste inom bygg- & anläggningsbranschen, prova nya maskiner, gräva, lasta och uppleva en levande maskinmässa på riktigt.

Svenska Maskinmässan genomfördes första gången 2016. MaskinLeverantörernas medlemsföretag ville ha en mässa med maskinerna och besökarna i fokus. Därför skapades Svenska Maskinmässan, där alla utställare är anslutna till MaskinLeverantörerna. Även bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna ställer sig bakom Svenska Maskinmässan och bidrar till mötesplatsens innehåll i samråd med MaskinLeverantörerna.

Den senaste upplagan av Svenska Maskinmässan genomfördes år 2018 och lockade 12 775 besökare. Mässan hade över 100 utställare som visade sina över 800 maskinnyheter.

Sedan var det tänkt att mässan skulle hållas i juni 2020 men en pandemi kom emellan och kullkastade planerna. Nu, två år senare är behovet av en maskinmässa större än någonsin då det varit väldigt magert på mässfronten sedan flera år tillbaka. Det var bara mässan Entreprenad Live som lyckades arrangera sin mässa i Göteborg under hösten 2021.

Trots att pandemin härjat över hela världen och resulterat i mängder av inställda branschmässor så har inte marknaden stått still. Bygg- och anläggningsbranschen har tuffat på ganska bra runt om i världen och entreprenörerna har haft fullt upp trots pandemin. Även tillverkarna har fortsatt sin vidareutveckling av maskiner och utrustningar men har haft det tuffare att nå ut till sina kunder. Pandemin har orsakat störningar i produktionsleden vilket lett till brist på delar och också gett betydligt längre leveranstider. Att nu kunna ställa ut fysiskt på mässor igen har stor betydelse för att affärerna skall börja ta riktig fart igen. Svenska Maskinmässan är en viktig länk för att få riktig fart på marknaden igen och ute bland entreprenörerna är nyinvesteringsbehovet stort.

 

Missa inte höjdpunkterna under Svenska Maskinmässan

Det är mycket som kommer att hända på mässan i juni. Utöver en fullspäckad mässa med över 800 maskinnyheter, kommer det även att finnas livestudio, seminarier, maskindemonstrationer m.m. som man som besökare inte får missa.

Mässan är helt kostnadsfri att besöka. Fribiljetter laddar man ner vid mässans hemsida. Det är helt kostnadsfritt att parkera. Dessutom finns shuttlebussar som tar besökarna till och från mässan. På mässans hemsida finns en funktion där besökarna kan kolla in vilka nyheter som de olika utställarna kommer att visa på mässan.

Väl mött till mässa den 2-4 juni på Solvalla. Svensk Rental Tidning hittar du i monter T08.

www.maskinmassan.se

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×