Ny slagskruvdragare med automatiskt varvtal från Festool

Published 7/4, 2020 at 15:19

Festools batteridrivna slagskruvdragare TID 18 har ett maximalt vridmoment på 180 Nm för att klara alla sorters skruvar. Med tre varvtalssteg och ett T-läge för materialanpassat arbete har den rätt effekt för varje uppgift.

Samtidigt skyddar det rekylfria tangential-slagverket handleden. Med självborrande skruv känner T-läget av övergången från plåt till trä och anpassar varvtalet automatiskt. När man startar maskinen och börjar borra med lågt vridmoment roterar maskinen med maxvarvtal utan slagimpuls för att borra effektivt. Så snart vridmomentet ökar i och med att skruvningen börjar (det vill säga, när gängan går in i träet) minskar varvtalet automatiskt och slagimpulserna startar. Förutom T-läget finns ytterligare tre växlar för att varvtalet alltid ska kunna anpassas. Fördelarna med tre växlar och T-läge är enligt Festtool att det skyddar skruvhuvudet, förhindrar att skruven ”spinner” (”evighetsgänga”), att varvtalet kan anpassas till materialet, att små skruvar dras i exakt och att användaren undviker skador på skruven och på monteringsdelen.

TID 18 har även en borstfri EC-TEC-motor av senaste generation. Ytterligare fördelar med TID 18 är ergonomin, den kompakta formen och låga vikten på 1,3 kg inklusive kompaktbatteri. Det magnetiska bitsfacket är integrerat nere till höger och vänster på maskinen. Eftersom bitsen sitter nedsänkta på sidan kan de inte lossna av misstag. Den praktiska bältesklämman kan monteras på vänster eller höger sida. LED-belysningen lyser upp arbetsområdet utan att kasta skuggor som försvårar arbetet. Tack vare Impact-principen har TID 18 dessutom ingen bakåtrörelse som tröttar ut användaren. Som en extra fördel är TID 18 (liksom alla Festools maskiner, batterier och laddare) helsäkrad tack vare de omfattande serviceförmånerna i Festools all-inclusive-garanti. I denna garanti ingår till exempel stöldförsäkring och reparationsservice under tre år. Nya TID 18 finns ute i fackhandeln från och med april och levereras i nya Systainer³.

Join our Newsletter

PDi TV

Info

×